Észak fenyeget...a rajongók féljenek?

cr.: hellokpop.com

A Kpop rajongók sokat érdeklődnek az eseményekről amik érintik Dél-Koreát és a kedvenc koreai idoljukat. Észak-Korea egyre többet beszél a háborúról, ezért nyugtalanok vagyunk. Hozzátéve, a gond az is, hogy néhány kedvencünk,  Rain, Se7en , Leeteuk, és a színész Yoo Seung Ho, például a jelenleg befejezik a kötelező katonai szolgálatot a Koreai Köztársaságban lévő három katonaságnál az egyikben.

Természetesen Észak-Korea háborús uszítása több mint zavaró a Kpop rajongók számára. Kim Jong Un arról beszélt, hogy hadiállapot van Dél-Koreával és hogy potenciálisan végrehajtja a háborút megelőző nukleáris csapást az USA-ban és annak területein. Így a katonai egységek akiknek a székhelye Dél-Korea és Japán komolyan veszik nem csak az USA-t és szövetségeseit hanem a világ többi részét is. Észak-Korea annyira rosszul viselkedik ebben a helyzetben, hogy még a leghűségesebb szövetségese Kína is ezt kérte: "Az összes fél enyhítse a feszültséget." Még az orosz külügyminisztérium is felszólította az érintetteket, hogy mutassanak önuralmat.

Másrészt, az Egyesült Államok Nemzeti Biztonsági Tanácsa emlékeztetett mindenkit Észak-Korea "harmincas retorika és fenyegetés hosszú történetére" és hogy ez a bejelentés ami a vezetőktől származik követheti ezt az ismerős mintát. " Továbbá, a dél-koreai személyzet a Kaesong Industrial Complex, "a közös gazdasági együttműködés övezete" elment dolgozni annak ellenére, hogy Kim Jong Un felbontotta a fegyverszüneti megállapodást. A dél-koreai kormány maga is éber és óvatos ebben a helyzetben, de kicsit lebecsülik őket. A dél-koreai fegyveres erők továbbra is közös gyakorlatokon vesznek részt az USAval, amelynek oka Kim Jong Un provokációja az USA felé. 

Szóval, mit jelenthet ez egy átlagos Kpop rajongónak? Nekünk igazán aggódnunk kell azért ami a két Korea között zajlik? Őszintén szólva nem. Nem, nem kellene. De ezt könnyebb mondani, mint csinálni nem?

Amikor fennáll a lehetőség arra, hogy az emberek tűzvonalba kerülhetnek, természetes, hogy aggódunk. Mire jó ha aggódunk?Ha aggódunk jobb lesz a helyzetük? Ezzel elérjük, hogy ne történjen meg? Nem, nem fogjuk. Aggasztó, hogy ez nem segít semmit. Ehelyett ez csak nyugtalanná tesz minket.
 
De mi van, ha valami történik Koreában? Mi van, ha Kim Jong Un betartja fenyegetését  Dél-Koreában vagy az USA-ban? Nos, mi van, ha igen? Ettől mi lesz neki jobb? Ettől majd mi is csak még rosszabbul fogjuk érezni magunkat.

Nagyszerű lenne, ha visszamondaná és minden rendben lenne. Sajnos senki sem tud  semmi biztatót mondani.
  
Van azonban egy csomó ember szerte a világon, akik törődnek Koreával. Nagyon sokat foglalkozunk ezzel a dologgal és az aggodalom helyett itt van egy pár ötlet.:

  • Előszőr is, ne aggódj!
  • Írj a kedvenc idolodnak,családtagodnak vagy barátodnak,aki jelenleg valahol katonai szolgálatban van és tudassátok, hogy szeretitek, hiányzik és nagyra értékelitek őket!
  • Írj levelet a helyi politikai képviselőnek vagy országod vezérének és mond el,hogy te akarsz POP-ot (békét a félszigeten) a kpopért!
  • Mond el mindenkinek Facebookon vagy Twitteren,hogy te akarsz POP-ot a kpopért!
  • Nézd a nemzetközi médiát, mond el a saját véleményed a Kpop és észak-korea helyzetéről és kommentáld hogy szeretnél Pop-ot a Kpopért!
  • Oszd meg a lenti képet!


Ez teljes mértékben a "hello kpop" szövege!




Share this:

JOIN CONVERSATION

    Blogger Comment

0 Hozzászólás:

Megjegyzés küldése