Milyen egy kapcsolat Koreában?~



Szóval a koreai srácok másak? A fiúk nem mindenhol ugyan olyanok? Persze a fiúknak általában ugyan azok vágyaik, de nem ugyan az a kulturális nevelés, az értékek és az elvárás. Nem véletlen, hogy nagyon sokat írtak már erről a témáról, mivel a "koreai hullámmal" együtt jár a dorámákban és a kpopban szereplő fiúk és az, hogy sok lány szeretne magának koreai barátot. Sokat van hangoztatva az, hogy a doráma az doráma a valóság az valóság. Ezzel nem azt mondjuk, hogy a dorámáknak pont az ellentétei, érzéketlen tuskók, hanem csak azt hogy nem támaszkodhatunk mindennel a dorámákra. Persze a most felsorolt dolgok csak általánosítás lesz, mert ez sem mondható el minden koreai fiúra. Most egy pár érdekességet olvashattok erről amit jó tudni.;)


-Az egyik legfontosabb dolog a koreai nyelv. Bár nagyon sok koreai beszéli az angol nyelvet, mivel kiskoruk óta tanulják, mégis a legfontosabb az az, hogy ki tudd magad fejezni neki a saját nyelvén. Erről már én is írtam ki, hogy amikor a koreai (fiú) beszélgető társam Oroszországban tanult hiába beszélgetett angolul az ottani lányokkal perfektül, egyszerűen hiányzott az neki, hogy koreaiul is tudjanak együtt beszélgetni. A koreai tudás nem elsősorban a kettőtök kapcsolatához kell, hanem ahhoz hogy a szülei megkedveljenek. Ráadásul az idősebbek jó része nem tud angolul, így muszáj lesz valamilyen nyelven beszélgetnetek. (Azt tudnotok kell, hogy a legtöbb tapasztalat szerint a koreaiak soha nem válnak majd a koreai tanárotokká, a nyelvet magatoknak kell megtanulnotok. Bár itt is lehetnek kivételek, de akkor a legsegítőkészebbek, ha például te is tanítasz nekik olyan nyelvet amit szeret. Sokan emiatt is szeretik az angolul jól tudó lányokat.)

-Nagyon szeretnek szöveges üzeneteket írni. Képesek bármikor telefont használni, hogy üzenetet küldhessenek a kiszemelt lánynak.

-Randik után kötelességüknek tartják a fiúk, hogy felhívják a lányokat vagy üzenetben megkérdezzék azt, hogy sikerült-e épségben haza érnie.

-Nagyon híresek Koreában a vak randik. Ez az egyik leggyakoribb módja annak, hogy az emberek partnert találjanak. Nagyon szokásos még az, hogy közös barátok, ismerősök, szülők hozzák össze a két felet.

-A számlák kifizetése a legtöbb esetben felesben történik, bár sokszor az is előfordul, hogy a fiú mindent fizet.Van olyan is, hogyha a lány szeretne felesben fizetni akkor azt a fiú sértésnek veszi.

-A legtöbb gondot a kulturális különbségek okozzák. Tartsd tiszteletben a kultúráját. A legfontosabb, hogy megismerd a szokásait és ne viselkedj tiszteletlenül. Ha látja rajtad az igyekezetet, az sok jó pont a partnered felé.

-A koreai lányok aranyosnak, viccesnek és naivnak mutatják magukat általában. Mivel szükségük van rá, nőies bájokkal szeretnék elérni azt, hogy a fiúk mindent megtegyenek értük.

-A legtöbb lány nem azért tanul, hogy jó állása legyen, hanem azért hogy találhassanak maguknak egy gazdag férjet akik majd el tudják őket tartani és akivel biztos családod alapíthatnak. A legtöbb koreai lány első kérdései közé tartozik egy fiú felé az, hogy mi a munkája. Ha olyat hallanak ami nem tetszik nekik akkor próbálnak azzal a fiúval nem sokat beszélgetni.

-Az ismerkedés az egyik legkülönbözőbb dolog, mint amit a nyugati országokban megszoktunk. Mi nálunk egyértelmű, ha a megismerkedésünk után kezdjük meg a kapcsolatot, de náluk ha megtörténik az első randi és már a másodikat tervezik akkor egyértelműen kapcsolatban állnak. Ez azt jelenti, hogy ők a kapcsolatuk alatt ismerik meg egymást. Ezért is olyan nagy "ünnep" náluk a párok 100. napja. Nagy öröm, ha 100 napja már együtt vannak, és ilyenkor a párok megajándékozzák egymást.

-Már említettem... 100 naponként ünnepelnek a párok. A mostani fiatalok annyira megszállottjai lettek ennek az ünneplésnek, hogy sokan még gyakrabban ünnepli ezeket a fordulókat. Ezeket a napokat azért tartják számon, mert szerintük így lehet a legjobban megünnepelni a  szerelmet.

-Az egy kissé tévhit, hogy nem romantikusak a koreai fiúk. Az igaz, hogy maguktól nem mondanák sokat, hogy szeretlek, de ha a a lány mondja nekik nem fogják figyelmen kívül hagyni és biztosan visszamondják, hogy "én is szeretlek". Beszélgetnek a szerelemről és elmondják a lánynak az érzéseiket.

-A kapcsolatotokban a fiú sokat használhatja a mildang(밀당) - milgo danggigi(밀고 당기기) stratégiát. Ennek az a lényege, hogy a fiú nem mindig viselkedik úgy mintha szerelmes lenne beléd. Egy egész héten át eláraszt üzenetekkel, majd egy nap már nem küld neked semmit és csak mosolyog. Sok külföldi nem is érti, hogy mi történik ilyenkor. A koreai fiúk előszeretettel használják ezt az úgy nevezett "eltolom magamtól majd visszahúzom" stratégiát. Amikor hirtelen elutasítóakká válnak, csak arra várnak hogy a lány tegyen felé lépéseket. E miatt senki se haragudjon meg rájuk.:) Az egyik ismerősöm szerint határozottan jó dolog a szerelemben!

-Sok koreai lány, ha találkozik egy fehér férfival sokszor keresi benne a koreai férfit is.

-Általában a fiúknak ha fehér barátnőjük van az nagy dolognak számít és a baráti körben trófeaként/díjként is kezelhetik ezt.

-Ha egy koreai fiú szerelmes beléd azt nem tudja magában tartani/eltitkolni. Ezeket a legmeglepőbb módon tudathatja veled

-A fiúk szeretnek elmenni a lányokkal vásárolni, hogy segítsenek nekik. A külföldi lányoknál meg főleg ott vannak, ha elmentek különböző helyekre, mert kötelességének érzi, hogy fordítson neked. 

-Nem a legszerencsésebb a család első fiújával kezdeni. Ők számítanak a család "reményének" ezért nekik a szülők rendes koreai lányt szánnának. Ebben a helyzetben nagyon nehéz a szülők meggyőzése. Ez a párnak nagyon sok gyötrelmet jelent. A koreai lányok is sokszor tartózkodnak az első szülött fiúktól, mert mivel nekik kell gondoskodniuk a szüleikről így megeshet, hogy egy házban is kell élni velük.

-A nyugati lányok sokkal előbb kaphatóak a szexuális kapcsolatokra, mint az ázsiai lányok. Sokszor van, hogy épp ezért keresnek a fiúk nyugati lányokat

-A koreai fiúknak fura, ha egy lánynak sok a fiú barátja. A legtöbb koreai lány csak lány iskolába jár a legtöbb koreai fiú pedig csak fiú iskolába épp ezért nem gyakori, ha a lánynak sok fiú barátja és a fiúnak sok lány barátja van. A nyugati lányok számára fura lehet az, ha a fiú barátok miatt túlzottan féltékeny a koreai fiú. Valóban bosszantó lehet, ha úgy érezzük ki szeretne minket magának sajátítani, de meg kell értenünk az ő gondolkodásukat is, mivel ez náluk teljesen más.

-Sokat hallani azt, hogy a koreai lányok megcsalják a barátjukat. Így sok külföldi ártatlannak és naivnak titulálja a koreai fiúkat. Ami nagy hiba hiszen a koreai fiúk is ugyan olyan ludasak lehetnek ebben a dologban. A koreai fiúk is kaphatóak az egyéjszakás kalandokra, így nekik is meg van a maguk társkeresős játékuk.

-A külföldi férfiaknak nagyon nehéz dolguk van ha koreai lánnyal szeretnének kezdeni. A koreai lányok kevésbé szeretnek hallani külföldi férfiakról, bár sokuk így is vonzódik a fehér férfiakhoz.

-A koreaiak nem szeretnek beszélni a személyes pénzügyi heyelzetükről. Ha össeházasodunk egy koreai fiú/lánnyal akkor sem lesz közös a kasszánk.
 
-A párok gyakran viselnek ugyan olyan ruhákat és kiegészítőket amivel azt mutatják ki hogy összetartoznak. Ez a szokás nem mondható el minden párra, de ha a lány nagyon szeretné a fiú valószínüleg bele fog egyezni.

-A koreai fiúk gyakran mennek el úgy a barátaikkal szórakozni, anélkül hogy azt a barátnőjük tudná.

-A nyilvánosság előtt nem fognak túl sok érzelmet kimutatni. Manapság már egyre elfogadottabb, de még mindig tartózkodnak a nyilvános csókolózástól. A kézen fogva menés vagy az átkarolás a legtöbbet látott dolog.

-Egy amerikai észrevétele szerint Koreában a párkapcsolatok sokkal fontosabbak, mint a nyugati országokban.

-Az első randin szinte mindig a fiú fizet.

-Ne várjuk el, hogy a fiú ajtót nyisson nekünk vagy előre engedjen minket(...) mert náluk az ilyen fajta udvariasságok szinte nem léteznek.




cr.:


wikinut  
hubpages
  atesk.org  
asiandatingmonthly 
 pusanweb 
margarettriesbeing  
seoulistic


Share this:

JOIN CONVERSATION

14 Hozzászólás:

  1. Annyira jó volt olvasni, sok új dolgot tanultam belőle ^^ Nagyon tetszik, hogy a fiúk írnak a lányoknak SMS-t vagy felhívják őket, hogy épségben hazaért-e :)
    Remélem lesz még több ilyen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!^^
      Nagyon köszönöm szépen, örülök hogy tetszik!:3 Ha kértek még ilyeneket, csak mondjátok a témát és én szívesen írok!^^

      Törlés
  2. De jó ^^ Akkor majd mégiscsak több esélyem lesz, ha egyszer is kiköltözök.:DD Megkönnyebbülés, hogy nem olyan elutasítóak a fiúk a nyugati lányokkal szemben, de úgy veszem észre szeretik a szép fehér bőrt. Nekem meg elég napsütötte barna bőröm van, szerinted elfogadnának? ^^"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!:3
      Tényleg szerencsénk van, hogy mi vagyunk a lányok mert a fiúk sokkal nyitottabbak:D Szeretik a fehér bőrt, de nem ezért fognak beléd szeretni legfőképp.:D Természetes, hogy elfogadják:D

      Törlés
  3. OMO az utolsón ledöbbentem.... o.o

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig tényleg nem várhatjuk el ezeket tőlük!:) A koreai lányok mindig meglepődnek az ilyen dolgokon, például, ha egy európai fiú előre engedi az ajtóban és hasnonlók.:))

      Törlés
  4. Nagyon nagyon nagyon jó volt ezt végig olvasni! :D Nagyon sok dolgon lepődtem meg, azért ugye másabb is nevelik őket, mint ezeket a hapsikat. :D Gratu hozzá! :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen érdekesek és másak:D Nagyon köszönöm szépen^^

      Törlés
  5. Azt hiszem, hogy nekem ez a "mildang(밀당) - milgo danggigi(밀고 당기기) stratégia" igen ismerős... Pont egyik koreai ismerősöm alkalmazza ezt mindig NÁLAM ami nem is lenne baj, ha nem lenne 30 éves. ._. Egyébként a poszt igen összeszedett, jól megfogalmazott és érdekes, csak így tovább! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is ismerős...:D De eddig nem tudtam, hogy mi ez..most már ugye mind tudjuk:P És nagyon köszönöm szépen igyekszem!^^

      Törlés
  6. Én most jártam egy Kazah férfival, és igen , nem csak a koreaiakra jellemző ez, hanem úgy általában az ázsiaiakra, ő is szeretett ellökni magától meg visszahúzni, elmenni bulizni nélkülem/a tudtom nélkül. Nyilvánosan nem mutat ki érzelmeket, trófeaként használ, először nem tudtam leállítani az "érzelem kifejezésében", el halmozott volna mindennel, ha hagyom... aztán meg semmi.
    Szóval nem csak a koreai pasik ilyenek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Avval tisztában voltam, csak mivel nekem más ázsiai fiúkról nem kellett írnom, így csak a koreaiakra összpontosítottam.:) Amúgy ez legalább egy visszajelzés arra, hogy amit leírtam tényleg valós.:) Köszönöm a komit!^^

      Törlés
  7. Mindig érdekes ilyenekről olvasni(nem csak a szerelmi szokásokra értem, hanem általában véve a szokásaikra). :) Egyébként a "dorama az dorama, az élet, meg az élet" : ha megnézel egy sima filmet, már abban is teljesen máshogy festik le a kapcsolatokat (nem olyan ártatlanul), mint egy sorozatban. Gondolom azért, mert a sorozatokat ugye nagyobb eséllyel látják a gyerekek, meg a fiatalok is a tv-ben. (Már az is megérne egy külön posztot, hogy mikre rakják ki a 15-ös karikát :)) Azon kívül én azt is olvastam, hogy azért is kevésbé fognak a lányok külföldi fiút választani, mert a család részéről az iszonyú ellenállást vált ki. Ez visszavezethető oda, hogy egy-két évtizeddel ezelőtt sokkal kevesebb lány volt Koreában, mint férfi, szóval a lányokat még most is hét lakat alatt őrzik. Akit tudok híresség, hogy külföldi férje lett, az is úgy külföldi, hogy mondjuk félig koreai, és külföldön (is) él. A legismertebb ilyen példa Lee Yong-Ae (vagyis Dzsangüm a Palota ékkövéből), aki vagy tíz évet várt arra, hogy férjhez mehessen a szerelméhez, aki egy koreai-amerikai férfi, mert a családja olyan szinten ellenezte a kapcsolatukat.
    Egyébként erről több forrásból hallottam, hogy, ha koreai pasival akarsz kezdeni, akkor tudj koreaiul, hiába az angol nem véletlenül állandó humorforrás az a bizonyos engrish. :) Csakúgy, mint a magyarok angolja sokszor. :)
    Mondjuk ez a húzd meg-ereszd meg játék azért érdekes, mert itt nálunk ez amolyan női dolog, nem? Én legalábbis már kaptam meg pasastól, hogy micsoda játékos vagyok (holott akkor épp nem is direkt csináltam... O_O ). Nekem tuti, hogy lenne olyan jellegű félelmem, hogy csak a sz.e.x. miatt akar kezdeni velem, pont amiatt, amit a posztban említettél. No, meg a hírhedt anyósok. :) Az tuti, hogy a legmélyebb udvariasságot kell előadni a mamák felé, mert egyébként minimális esélye sincs a kapcsolatnak. Érdekes, hogy hallottam, hogy ez a fajta figyelmesség, amit ők előadnak más nyugati (nyugatabbi egyébként) nőnek az agyára ment, én megmondom őszintén, tuti, hogy teljesen paff lennék tőle. :) Egyébként még egy dolog eszembe jutott. Nem árt megtanulni (jól) főzni, mindig, mindenhol esznek Koreában. :D Hm, manapság látni már kézenfogva járkáló párokat? Botrány. :D (Egyébként nem feltétlenül rossz az, ha az utcán nem nyilvánulsz meg, de azért fura lenne, hogy mondjuk mit tudom én megsimogatom a vállát, vagy a haját -szóval semmi extra :)- és kinéznek még az utcáról is. :))
    Érdekes poszt volt, köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm szépen a hosszú levelet.:)
      Egyet értek azokkal amiket írtál, én is így gondolom illetve így tudom.:D

      Törlés