Kpop: Fanclub's ~



A fanclubbok a Kpopban nagyon nagy szerepet játszanak.... Sokan nem is gondolnátok mennyire nagyot! Most arról olvashattok, hogy milyen az, ha valaki hivatalos fanná válik valamelyik előadónál!






Csatlakozás egy fanclubbhoz

Azt ugye nem kell ecsetelgetni, hogy minden előadónak van hivatalos fanclubja. Viszont vannak olyan fanclubbok amihez szabadon lehet csatlakozni és vannak olyanok amihez regisztrálni kell és ezek után regisztrációs díjat kell fizetni. Egyes regisztrációknál egy kvízt is ki kell tölteni, hogy biztosan rajongója-e az adott előadónak vagy sem. Vannak olyanok, ahol egész évben lehet regisztrálni és vannak olyanok is, ahol csak egy évben egyszer van erre lehetőség. Például, ha a Super Junior rajongótáborába szeretnék tartozni (E.L.F) akkor regisztrálnunk kell és utána ~9400 magyar forintnak megfelelő regisztrációs díjat kell fizetnünk.(Abban az esetben ha külföldi rajongók vagyunk, külföldi ID címmel.) Ha koreai regisztrálja magát koreai ID-vel, akkor ~3300 magyar forintnak megfelelő összeget kell kifizetnie. Az árak évente változnak. Az, hogy a clubok limitálva vannak sokkal intenzívebbé teszi a csatlakozást. Például az SM Entertainment és a JYP egyszer nyit egy évben regisztrációra lehetőséget, és csak addig tart amíg a maximális létszám össze nem gyűlik. Nagyon nagy versengések folynak a bejutás miatt. Hogy miért? A kiválasztott rajongók részesednek pár "kiváltságban". Minden eseményről tájékoztatást kapnak (koncertek, fan találkozók stb.) Ezek közül a rajongók közül választanak ki szerencséseket akik személyesebben tudnak beszélgetni az előadókkal, van hogy engedélytkapnak a backstage látogatásra, vagy ezek közül választanak ki olyanokat akiket felhívnak a színpadra. Ezek a clubtagság előnyei.


Fanclub etikett

Annak érdekében, hogy egy fant hosszú ideig csak egy csapat/szólista érdekeljen a cégek kitaláltak valamit. Egy fan addig kap kiváltságokat, amíg rendszeresen támogatja az előadót. A legkönnyebb módja a támogatásnak az, hogy a különböző zenei programok (Music Core , Music Bank, M!Countdown, Inkigayo) felvételeire elmennek a regisztrált rajongók. Ezeken a showkon sorokba vannak osztva a rajongók. (Rajongótáborok szerint.) Aki egy idő után más csapatot szeretne támogatni... Nos azt árulóként kezelik és rosszul bánnak vele a többiek. Ez a rajongók között bűncselekmény. Azt fogadják csak el, ha például valaki 4Minute fan és a 4Minute éppen nem promóciózik és a 2NE1 viszont igen, ilyenkor lehet a 2NE1-t támogatni. Ha viszont a 4Minute és a 2NE1 egyidőben promóciózza új dalát akkor viszont megbocsáthatatlan bűn a 2NE1-nak szurkolni. A cégek is figyelemmel kísérik a rajongókat, hogy ne történjen semmi tiszteletlenség. Ezt azért csinálják, mert nem bíznak meg 100%-osan a rajongótáborokban.



Fanclub vs. Fanclub

Nem ritka az, hogyha valaki beletartozik egy fanclubba, akkor anti-fanja egy másiknak. Ezek a rajongók sokszor agresszívan viselkednek, verekednek és harcolnak egymással. Az E.L.F (Super Junior) és a Sone (Girls' Generation) rajongói között van nagyon sok nézeteltérés. (De ez más rajongótáborok között is kialakulhat) Nagyon sokszor történik olyan, hogy a világítós light stickeket direkt elrontják a másik rajongótáborba tartozó személynek, vagy ellopják, vagy tönkreteszik a másik tábláját stb. Cyworldön és a Daumon is sok vita folyik. Manapság már féken tartják a rajongókat, így kevésbé fordulnak elő bántalmazások, de még mindig előfordulhat.



A fanok akcióban!


Minden fanclubnak meg van a maga színe, kiegészítője. Ha egy rajongó megjelenik egy eseményen kötelessége teljesítenie az előírt megjelenési szabályokat. Ezzel is kimutatják "hovatartozásukat". Ami még nagyon fontos szokott lenni azok a fan-chantok, amiket egy-egy dalra írnak rá és azt a fellépéseken az adott részeknél kántálják el.







cr.:
~soompi





Share this:

JOIN CONVERSATION

2 Hozzászólás:

  1. Azért az nem semmi, ahogy ezek a fanclubok meg vannak szervezve. Istenkém ezek a fanchantok! Ismerem is konkrétan ezt az összeállítást, jajj, tisztára meghatódtam megint. :) Először mikor még nem tudtam, hogy mi ez, nagyon bosszantott, aztán szépen lassan felfedeztem, és nagyon, nagyon, nagyon szeretem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen.:D Véresen komolyan veszik a dolgukat.:) én nagyon megszerettem a fanchantokat már az elejétől kezdve^^ Nagyon ötletesek.:)

      Törlés