Szépségideálok, plasztika, trendek, érdekességek ~


Dél-Koreában a szépség és a trend mindennapos téma. Ennek az utcákon nagyon nagy hangot is adnak.

Erről már nagyon sokat írtam. A plasztikázás itt nem szégyen, sőt azt jelenti, hogy adunk a megjelenésünkre. Plasztikázásnál vannak anya-lánya kedvezmények, vagy akkor is kaphatunk kedvezményt, ha egy barátunkat is rávesszük arra, hogy plasztikáztasson. 

Amikor már tagadni sem tudod,
hogy plasztikázva vagy.
Születésnapi, érettségi és egyéb fontos alkalmakra szívesen adnak a másiknak pénzt plasztikázásra. Már 100×-ra jegyzem meg, de ugye ezt a média diktálja, a tv-ben tökéletesen megjelenő idolok nagy hatással vannak az emberekre.
Az utcákon hírdetőtáblákon invitálják az embereket arra, hogyha elmennek plasztikáztatni akkor a koreai ideálnak megfelelően nézhetnek ki!

Fülbevalók, kozmetikumok, divatos öltözködés.... A férfiak körében is közkedvelt. Nem szégyen a férfiaknak kozmetikumokat használni, mert ez szintén azt jelenti, hogy adunk magunkra. A lányoknál és fiúknál is egyaránt szokás az, hogy külön maguknál hordott tükörben, vagy a telefonjukban ellenőrzik az arcukat, megjelenésüket. A fiúk itt nem utasítják el a rózsaszínt, mivel a gazdaság szinbóluma. Valamint az "idolos" öltözködés nagyon menőnek számít. A férfi idolokkal való kozmetikai termékek promóciózása jól bevált marketing!

Nagyon nagy trend a koreai (és ázsiai) párok között az összeöltözködés. Ezzel mutatják ki, hogy összetartoznak. Bár nem mindegyik pár ilyen, leginkább a lányok vágynak erre, de van hogy fiúk is fontosnak tartják. A lányok sokszor beszélik rá párjukat a közös dolgok hordására. Nem csak a hétköznapi viseletüket egyeztetik össze, de az igazán elszántak minden alkalomra egyforma ruhát vesznek fel. Külön olyan boltok is nyílnak ahol eleve 'love couple ruhák vásárolhatóak meg!



A Koreában megtalálható dezodorok egyike, mivel náluk csekély számban szerezhető be ilyen. Nekik nincs szükségük rá, mivel nincs olyan verejték mirigyük, mint a nyugati országbelieknek. Szóval ha ki utazni készülünk pakoljunk fel dezodorral bőven, mert ott örülhetünk ha egyet találunk.;)

Persze a fentiekben említett dolgok csak azokra az emberekre vonatkoznak akik ezeket követik. Nem minden férfi ad ilyen módon a külsejére, ahogyan a nők közül se mind ilyen. De a tény az tény és ezek valóban olyan dolgok Korea életében amit nem lehet nem észre venni!



tip: ptraveler




Share this:

JOIN CONVERSATION

4 Hozzászólás:

  1. Érdekes téma, szerintem nem baj, ha többször is beszélsz róla. :) Azért azt tudni kell, hogy a plasztikázás nem csak Koreában divat, hanem egész Ázsia szerte. Legalábbis ez a fajtája: szem, orr, arccsont. Ugye szeretik azt is, ha világos a bőrszínük, erre meg egy csomó olyan krémet lehet kapni, amiben ilyen "fehérítő" anyag van. Egyébként saját bevallásuk szerint azért is csinálják ezeket, mert a tökéletes megjelenés nagyban hozzásegíti őket, hogy jó állást kapjanak, vagy valami jó nevű helyen elfogadják őket. (Ez férfiaknál és nőknél is általános vélemény.) Tudom, hogy sokan elítélik ezt, de akkor most meg lehet nézni azt, hogy nyugatabbra meg hány nő csináltatja meg a mellét, vagy hányan járnak szoláriumba... Igen, mindkét esetben egy kicsit talán kevésbé akarjunk úgy kinézni, mint a címlapfotók. :) Mondom mindezt úgy, hogy nő létemre irigy vagyok SJ Sungmin és Shinee Key arcára... :) (Előtte ez csak Liv Tylerrel fordult elő. :))
    Szerintem ez a páros cucc aranyos dolog. A 90-es években a nővérem járkált ilyenekben a vőlegényével, az én korosztályom már inkább a pasija cuccát hordta. :) Ami a fiúknál is számít az viszont a párgyűrű. Azt úgy látom, hogy ők is előszeretettel hordják, ajándékozzák.
    Haha, a dezodorról már hallottam. :) Meg arról is, hogy ugyanígy állnak a szőrzet terén, szóval ott nem nagyon kapsz epilátort sem. :D
    Visszakanyarodva a kinézetre: nekem ez viszont nagyon tetszik, hogy a ruhájukra meg a frizurájukra adnak olyan szinten (még ha valakinek nincs is pénze, vagy esetleg idősebb, tehát nem az idolokat utánozza), hogy ott általában mindenki olyan nett.
    Na, köszi a bejegyzést!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igen egyik régebbi bejegyzésemben is pont erről írtam amit leírtál.:D Igazából nem tudom, hogy náluk ezek a plasztikáztatások és bőrfehérítés miért van felfújva, mivel igen itt nyugaton a mesterséges barnulás és egyéb implantátumok ugyan úgy hódítanak. Bár az igaz, hogy Korea nagyon nagy a plasztikai sebészet terén.:)

      Nagyon köszönöm, hogy megosztottál velem érdekes dolgokat és igazán nincs mit!^^

      Törlés
  2. Szia! ^^ Nagyon érdekes bejegyzés volt ez is, mint az összes többi. :) Mostanában eléggé elkezdtem érdeklődni a koreai filmek iránt, csak elég kevés olyat találtam magyar felirattal, ami felkeltette az érdeklődésemet. Igazából konkrét színész idolok alapján keresgéltem filmeket, mint pl. Lee Joon, T.O.P., de -mint mondtam- csupán 1-2-re bukkantam. Ez lehet a szerencsétlenségemet is tükrözi (>_<), de ami a lényeg, hogy szerintem sokunkat érdeklik a filmek, amikben kedvenceink szerepelnek. :) Esetleg ha tudnál 1-2 oldalt, vagy konkrét filmet mondani/leírni, az nagyon jó lenne! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nagyon köszönöm szépen!
      http://en.wikipedia.org/wiki/Category:South_Korean_films ---> Itt nagyon sok film címet találsz!^^ Remélem tudtam segíteni.:)

      Törlés