Vércsoportok~



Biztos felmerült már bennetek a kérdés, hogy miért fontos annyira, hogy ismerjük egy koreai vércsoportját, igaz? Most erről olvashattok^^

A vércsoportok nagyon meghatározóak a koreai kultúrában. Ez olyan, mint a horoszkóp a nyugati embereknél. A koreaiak úgy tartják, hogy jó megismerni egymás vércsoportját, mert minden vércsoporthoz társítanak személyiségjegyeket, azaz a vércsoport határozza meg az ember temperamentumát, kompatibilitását és az ember egész jellemét.  Az a sztereótípia, miszerint az ember vércsoportja határozza meg a személyiségét Japánból származik. Japánban a vércsoportokkal való foglalkozás az 1920-as évekbe nyúlik vissza, de egy Masahiko Nomi nevű író az 1970-es években újjáélesztette ezt az elgondolást. Ezek után kezdett el terjedni ez a szokás legfőképpen Dél-Koreában és Taiwanban. (Érdekesség, hogy japán tudósok Németországba mentek kísérletezni a vércsoport-elméleten, mivel a fehér embereket felsőbbrendűeknek gondolták. Ezeket a kísérleteket hazájukba visszatérve magukkal vitték. Később ezt az elméletet a németek elvetették, de Ázsiában nagyon népszerű lett.)


Hogyan kérdezzük meg valaki vércsoportját?

 “혈 액형이 뭐예요?" (hyeol eg-hyung-i mwo-ye-yo?) - Mi a vércsoportod?

 “저는 ___형이예요" (jeo-neun ____ hyung-i-ye-yo.) - A vércsoportom _____.

 Vércsoportok jellemzői:


A vércsoport
-Konzervatív, türelmes, figyelmes emberek. Kicsit tétova a bizalma az emberek felé. Követik a társadalmi rendeket és szokásokat. Maximalisták munkájukban. Befeléforduló a természetük anélkül, hogy megbántanák mások érzéseit. Nagyon pontosak. Gyakran tűnhet feszültnek, makacsnak és rögeszmésnek. Sokszor vonják ki magukat egyes dolgok alól. Őket jó tanulóknak tartják. Nem szeretik a konfliktusokat, ezért alkalmazkodóak. Nagy a toleranciája és állóképessége. 



B vércsoport
-Békeszerető, szenvedélyes, énközpontú szabad lelkek. Nem szeretik ha megmondják nekik mit csináljanak. Nem feltétlen érdekli őket a szokásos társadalmi rendek. Optimistán gondolkodnak. Sajnos önző természetük van. Kissé feledékenynek és felelőtlennek is tűnhetnek. Állatbarátok, kreatívak és rugalmasak. Magas a karizmaszintjük, így könnyen győznek meg másokat. Szeretik a függetlenséget, nem aggasztja őket, hogy mások mit gondolnak róluk. Lusták, de amit szeretnek azt teljes erőbedobással csinálják. Nem az erőssége a türelem. Nem túl megbízható és hamar gurul dühbe. Koreában nem tartják a B vércsoportú férfiakat jó férjeknek. Koreában ők az igazi rossz fiúk, ami a nők számára nagyon vonzó. A rendezett koreai társadalomhoz képest kicsit ők különcök. 


AB vércsoport
-Nyugodt, cool, racionális gondolkodásúak. Kiváló kritikusok és elemzők. Ügyesen tudják irányítani az érzelmeiket. Könnyen harmonizálnak másokkal. Ha határozatlanok gyakran könyörtelen kritikákkal sorozhatnak meg másokat. Hangulatuk időnként lelankad. Tud együtt érezni, de nem marad érdekelt más problémáiban. Nagyon rendezett, kissé befelé forduló. Egyesek úgy vélik, hogy az AB vércsoportal rendelkezőknek két arcuk van, ezért kiszámíthatatlanok. Nagyon titokzatosak. Néha antiszociálisnak tűnhetnek, bár nagyon jó kapcsolata van a társadalommal és kész bármikor másnak segíteni.


O vércsoport
-Erős akaratú. sportos és magabiztos. Született vezetők. Céltudatos és ambíciózus emberek. Fűti őket a teljesítési vágy. Ezért néha könyörtelen, érzéketlen, arogáns és hatalmaskodó embereknek is tűnhetnek. Nagyon hiúak magukkal szemben. Továbbá nagy 'harcosok'. Örök nyertesek e vércsoport szülöttei. Nem fél kockáztatni. Őket soha nem hagyják figyelmen kívül. Erős fizikai megjelenésük van. Vidámak és barátságosak. Jó a memóriájuk. Csak ritkán zavarodnak össze. Nem tudna magányosan élni. Könnyen bízik meg az emberekben. Hajlandóak megbocsájtani, de soha nem felejtenek.

 Összeillünk?

 ~ A koreaiaknál előfordul, hogy figyelembe  veszik azt, hogy összeillenek-e a vércsoportjaik. Most megnézhetitek, hogy kiket tartanak esélyesnek és kiket nem.


A vércsoport
+ A vércsoport férfi 70%
B vércsoport férfi 20%
O vércsoport férfi 95%
AB vércsoport férfi 65%
B vércsoport
+ A vércsoport férfi 25%
B vércsoport férfi 65%
O vércsoport férfi 89%
AB vércsoport férfi 75%
O vércsoport
+ A vércsoport férfi 90%
B vércsoport férfi 80%
O vércsoport férfi 40%
AB vércsoport férfi 30%
AB vércsoport
+ A vércsoport férfi 50%
B vércsoport férfi 85%
O vércsoport férfi 35%
AB vércsoport férfi 90%





cr.:
blogs.koreanclass101.com
korea4expats.com
forums.soompi.com
english.visitkorea.or.kr
blog.korea.net




Share this:

JOIN CONVERSATION

2 Hozzászólás:

  1. Szia^^
    Én A vércsoportú vagyok és teljesen illik rám, az az csak majdnem :D annyira nem szoktam követni a társadalmi normákat, sőt nem is szoktam, én a magam embere vagyok és ezen senki ne változtasson ;) egy kérdés: mi van akkor ha valami mondjuk A- (A negatív, csak hogy érthető legyek :)) vagy A+? Erre kíváncsi lennék :33 köszönöm a cikket számomra nagyon érdekes volt :D

    VálaszTörlés
  2. B vércsoport és teljesen igaz rám O.O

    VálaszTörlés