Szöul: 10 dolog amit mindenképp látni kell

A Time Travel összeállított egy listát, hogy mi az a 10 hely vagy dolog amit ha egyszer megadatik, hogy Szöulban járhatunk mindenképp látnunk kell.



Gyeongbok palota

A hatalom egykori székhelye és egyben az egyik leghíresebb királyi palota. A palota Szöul északi részén, a Sejongro nevű fősugárútnál található meg egy kőhajításnyira a Kék háztól (az elnök rezidenciája). A palota az 1300-as években épült, ez idő alatt már többször is újra kellett építeni. 

                                         Bukchon falu

A falu két oldalán két palota található. A Gyeongbok és a Changdeok palota. Az itt található házak hagyományos koreai faházak (más néven Hanok). A falun felújított sétányokon keresztül lehet végigmenni. A házakon kívűl rengeteg sok kis udvarral és dekoratív külső falakkal is találkozhatunk.

Shinsegae áruház

Ez a három nagy üzletek egyike ( Lotte és a Hyundai mellett) a belvárosban.. Élelmiszeren keresztül a ruházati cikkeken át mindent meg lehet találni. A tetőn lévő új építésű kertben pedig nagyon szeretnek kikapcsolódni az arra járók.


Bugaksan

Ha sikerül feljutnunk Szöul egyik hegyére, akkor remek kilátás nyílik a fővárosra.. A hegy 342 méter magas. A hegyi ösvények hétvégén a legzsúfoltabbak, mivel sokan jönnek ide túrázni.

 

Itaewon

Ez a városrész vonzza a turistákat. Tele van éttermekkel és boltokkal. Igazi turista látványosságnak számít. A város egyik legjobb klubbja is itt található meg, a Club Volume. Rengeteg világhírű DJ járt már itt.

Namdaemun piac

A piac minden nap nagyon zsúfolt. Olcsón lehet mindenhez hozzá jutni legyen az ruházat vagy étel. A piacot nagyon sok turista is látogatja, ezért ez a hely is bele tartozik Szöul turistalátványosságai közé. 


Cheonggyecheon patak

Ez a mesterséges patak 5.8 km hosszú. A Han folyó vize folyik végig.  A turisták és koreaiak által is nagyon kedvelt hely. Nagyon nyugalmas, így remek alkalom itt sétálni kikapcsolódás gyanánt


Koreai háborús emlékmúzeum

Koreát milliárdnyi alkalommal támadták meg. Ez remek hely arra, hogy megismerhessük Korea hadtörténeti múltját. Régi fegyverektől kezdve tankokon át minden megtalálható ezzel kapcsolatban. Kb. 650 FT a belépődíj.

Városnéző busz

Szeretnéd látni Szöul fő látványosságait, de nincs kedved buszozni és metrózni? Ez a busz éppen az ilyen embereknek kedvez! Mindössze kb. 2200 forintért meglátogathatsz 2 palotát, főbb piacokat és a Szöul tornyot amelyből gyönyörű kilátás nyílik Szöulra. Az utazás közben sok érdekességet mesélnek a koreai történelemről is.

Baedongbaji étterem

A Samcheong-dongban található étterem sok hagyományos ínyencséggel szolgál. Az étterem belseje hagyományos koreai otthon formájára épült. Ha ide betévedünk kiváló alkalmunk lesz arra, hogy rendesen megismerjük a koreai gasztronómiát.




Share this:

JOIN CONVERSATION

2 Hozzászólás: