Mi az az Ulzzang?

"Segítség! Mindenhol ezt a szót látom de nem tudom mit jelent!"

Honnan ered, mit jelent?

  • Ez a  divat-irányzat Dél-Koreából indult el, miután néhány ember felrakta a legjobb képeit a közösségi portálokra, ezzel lavinaként  terjedt el ez a stílus irányzat. Az ulzzang, (uljjang, eoljjang) egy koreai szleng szó, Jelentése "szép/ jó arc.”A "eoljjang", szó szerint "a legjobb arc", a eolgul (koreai "얼굴") jelentése "arc", és jjang (koreai "짱") egy szleng kifejezés a "legjobb". Ez a stílus neve, de személyekre is mondják. Ezek valós személyek akik a mindennapi életben megtalálhatóak.  Alapvetően a szép, stílusos, de gyakran a hétköznapi népszerű emberekre használják. Képviselői lányok és fiúk egyaránt lehetnek. 
    Egyre több képviselője lett a stílusirányzatnak. Annyira elterjedt már, hogy versenyeket rendeznek mind az internetes és a való életben is. Nagyon sok ulzzang híressé vált az internetnek köszönhetően.Mára már nem csak koreai képviselőkkel találkozhatunk.

    Ez a stílus eleinte még nem ment rá az öltözködésre. Ez csak később lett divat. A leghangsúlyosabb testrész a szem. A legtöbb ulzzang kontaktlencsével vagy sminkkel nagyítja szemét. A szemhéjtust nagy előszeretettel használják. feltűnő sminket nem használnak. Bőrüket is sminkkel teszik tökéletessé. A képeiket képszerkesztőkkel teszik gyönyörűvé.
    Ma már elengedhetetlen a jó haj és a jó öltözködés.


    Hogyan öltözködik egy ulzzang?

    Öltözködésükre nem jellemző a feltűnő színek vagy a hivalkodó ízléstelen darabok. Ez egy letisztult stílus. Mindkét nemnél jellemző a bő felsőruházat, és a szűk, csőnadrágok. Lányoknál  a rövidnadrágok, a cicanadrágok és a ruhák. Gyakran viselnek sapkákat,      ( feltűnő, aranyos darabokat) kalapokat és kendőket.  A legtöbbször fiúknál és lányoknál egyaránt a vászoncipők és a sportcipők vannak előnyben, de a bakancsok vagy lányoknál a magassarkú cipők is előfordulnak. kiegészítőnek használnak még SZTK keretű szemüvegeket. De aki már nagyon ismert ulzzang annak saját divatmárkája is lehet.


    Egy ulzzang haja:

    A lányok vagy hosszú hajúak, vagy rövid hajat viselnek. A legtöbb lány a hosszú hajat póthaj segítségével ér el, így a haja lehet egyszer hosszú egyszer rövid.A a hajformával kapcsolatban, gyakori a kiengedett begöndörített haj, vagy a kiengedett egyenes, de van hogy felfogják, feltűzik, csatokkal, fejpántokkal stb. díszítik.
     
     


    A fiúk hajviselete a nagyon rövidtől a vállig érőig terjed. Néha még bevállalják az ennél hosszabb hajat is. Hajformáik a gomba frizurától az oldalfrufruson át a felállítottig minden előfordulhat.

    Mindkét nemnél a festett haj a jellemző.


     

    Népszerű ulzzangok: 

    A legnépszerűbb ulzzangok színészek,énekesek, modellek lesznek.
    Ezek olyan ulzzangok akiket biztosan ismertek:Lee Gikwang, Lee Kiseop, Park HyungJun, Lee Joon, Hwang Inseok ,Park Han Byeol.
  • Koreában külön ulzzang műsor van kitalálva, a stílus népszerűsítésére. De az ulzzangok feltűnhetnek egyéb TV-showkban is.  

    Sok ulzzangot láthatunk dohányozni. Ez nem tartozik a stílushoz, mindenki maga dönti el, hogy dohányzik-e vagy sem. Előfordul, hogy az ulzzangok plasztikai beavatkozásokra vetemednek. Ilyenkor általában a szemüket szokták kerekebbre csináltatni vagy az orrukat csináltatják meg kisebbre. Az ulzzangok nem melegek, attól függetlenül, hogy kinézetük néha utalhat ilyenre. De a legtöbb ulzzangnak nagyon sok barátnője van. De előfordulnak akik eleve, melegpárost alkotnak. Az egyik ismert páros: kirio’s j.law

Share this:

JOIN CONVERSATION

4 Hozzászólás:

  1. Wii... most már akkor teljesen felvilágosodtam.. ^^ köszönöm.. :D
    érdekes bejegyzés volt......

    VálaszTörlés
  2. Tudnátok nekem Kirio x J.Law-hoz hasonló párokat mondani X333 teljesen a fanjuk lettem!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!:) Kutattam neked, habár csak egyet találtam Namsoo+Chuni néven:)^^

      Törlés